Flytte flytte købmand.

At dømme.

Der spørges ofte ind til min økonomi, hvordan overlever vi? Hvordan har jeg råd til lejlighed, hvordan kan jeg give mine børn mad? Hvordan får jeg møbler mv. Og jeg svare som regel ikke på det, for, for mig er økonomi en meget meget lille ting i mit liv.

For år tilbage, var det eneste jeg tænkte på.. penge.. penge og igen penge. Jeg var ligeglad med hvordan jeg skulle få fat i de penge, bare jeg fik penge. Jeg troede at penge var roden til lykke, men i realiteten var pengene roden til alt ondt og roden til en helvedes masse skod dårlige valg, som jeg først og fremmest fortryder og dernæst er ekstremt flov over. Det er pinligt, hvor langt penge kan drive en.

De valg jeg den gang tog, kunne jeg aldrig finde på at tage igen, jeg har fået en lærestreg og jeg mistede en af de vigtigste ting i mit liv, nemlig min søn.

For mig er fattigdom og rigdom, noget helt individuelt.

For mig er rigdom ikke altid lig med penge, for man kan være rig på så mange andre måder.. Rig på kærlighed for eksempel, den kærlighed jeg har til mine børn overtrumfer alt, og om jeg så sad i en grøftekant med dem, ville jeg være lykkelig og rig alene på at være sammen med dem.

 

Når det så er sagt, så har vi hvad vi har brug for.. Vi har mad, tøj, el, gas, og tag over hovedet, og det er det vigtigste.. At vi så ikke har $10.000 på kontoen, er jo så bare som det er, men vi har hvad vi har brug for, og igen vi har kærlighed.

Vi har ufatteligt mange fantastisk hyggelige og sjove stunder, vi prøver at fylde hverdagen med lys og positivitet.

Når man har været på gaden i et telt, lærer man at værdsætte de små ting i hverdagen, såsom at have et køleskab, et komfur og et toilet og bad. En varm seng at sove i. Man lærer at ikke alting bliver foræret på et sølvfad med guldbestik.

 

Man kan være noget så rig, men være fattig på så mange andre måder.. Man kan være ensom og fortvivlet og mangle nærvær og tryghed.. Jeg fortrækker at være “fattig” økonomisk og rig på kærlighed og varme.

Hvad er rigdom for dig? 

4 kommentarer

  • Maria

    Hej Nadia.
    Rigdom for mig er at have et netværk og tillidsfulde relationer. At føle tilfredshed i mit liv og at føle jeg bidrager til samfundet. At kunne glædes over ting dagligt, at kunne grine, og at kunne reflektere over, hvorfor jeg har det som jeg har det. At kunne ændre de ting, som jeg ikke føler er gode for mig. At turde sige fra og være modig.. Også selvom det ikke er rart. Nu har jeg aldrig manglet de basale ting, som I har. Men rigdom er kort sagt for mig, at kunne stå inde for og op for sig selv og være stolt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Som du skriver, så er der mange måder at være rig på. Og kærlighed er den vigtigste af dem alle<3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • FruRaben

    Rigdom er for mig også kærligheden fra mine børn – De smil og kys jeg modtager dagligt, glæden i min datters øjne når jeg henter hende fra børnehaven. De små smil min søn på 7 uger sender mig efter en god tår babs, med mælk i hele hovedet.
    Penge er rare at have, men intet slå rigdommen af KÆRLIGHED ❤

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte nielsen

    Det er fandeme godt skrevet Nadia. ❤️ Du er godt nok vokset de sidste 2 år. Der er sket en stor udvikling

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flytte flytte købmand.