Når man ikke kan vende sig til at være mor

Fattigdom

Der er mange der har spurgt efter et indlæg om hvordan det er at leve I ´´fattigdom´´ og jeg vil gerne forsøge at komme ind på emnet.

Jeg tror der er mange meninger omkring hvad fattigdom egentlig er.. Nogle mener at det er når man absolut ikke har råd til mad, andre mener at det er når man ikke har SÅ mange penge, og andre noget helt andet.. Jeg personligt er vant til at leve uden så meget på kontoen, så for mig er decideret fattigdom, når man er så fattig at man ikke kan få mad på bordet, køleskabet er tomt mv.
Først og fremmest vil jeg gøre klart at vores køleskab stort set altid er fyldt, jeg sørger for når jeg får mine foodstamps at købe ind til hele måneden med kød, pasta, ris, og andre produkter som er I stand til at holde sig måneden igennem, derudover henter jeg en gang om måneden WIC til mine børn og jeg.. Ligenu er det Hope og jeg der får da Hayden er så lille at han ammer, så Hope får for en 1 årige I mælk, ost, yoghurt mv. Og jeg får som ammende.
Af WIC får vi peanutbutter, brød, morgenmad, ost, yoghurt, fisk, massere af mælk, bønner, frugt og grønt. Så der er som regel til en hel måned der.. Det er MANGE penge at spare, især når man ikke har helt så mange penge.
Derudover får jeg min calworks for mine børn, ud af disse går jeg ind og dækker regninger såsom strøm, gas, mobil regning, internet, en del af huslejen, benzin mv. Og resten af pengene tjener min mand og sørger for at dække det resterende af huslejen, mad for resten af måneden såsom kartofler, smør mv.
Jeg vil ikke umiddelbart mene at vi lever I FATTIGDOM, jovist er vi det der hedder low income, men vi er ikke fattige.. Vi har mad I køleskabet og varmt mad på bordet gennem måneden, vi har råd til vores regninger, og andre fornødenheder, og vi har råd til en gang imellem at gå ud og spise, jeg har råd til at gå ud og købe tøj til børnene hvis de har brug for det, og I sidste ende har vi stadig noget tilbage på kontoen.
Så hvordan synes jeg det er at leve I fattigdom? Ganske ok.. Jeg lider ingen nød og mine børn lider ingen nød, min mand lider ingen nød, og min mor lider ingen nød. Vi er ikke voldsomt undervægtige (vi er faktisk alle lidt overvægtige, hehe) og vi har det generelt ret godt.
Igen, fattigdom er vel som øjnene ser.. Selvfølgelig ville dem med tusindevis af kroner I overskud mene at vi lever for minimale resourcer, men jeg synes at det er fint I forhold til at vi er gået fra hjemløse hvor vi levede af panhandlede penge, fra dag til dag til faktisk at have penge I overskud I slutningen af måneden.

 

 

4 kommentarer

  • Joan

    Det du beskriver er jo ikke fattigdom! Bor i Danmark og på kontanthjælp…søn lige fyldt 18 uden indkomst…jeg må fortælle ham at han må leve af havregrød eller flytte (havregrød spiser jeg jo selv)…Huslejen blir jo ikke mindre fordi børnene blir ældre…og jo nyt bolig…alt andet er til samme pris. Får lukket for el midt i juli…det er fattigdom!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nadia Shila Gozdan

      Det er faktisk også lidt der jeg gerne vil hen.. Fattigdom er vel forskelligt fra person til person, det er som øjenene ser, men jeg ser ikke mig selv eller min familie som fattig. Vi har hvad vi skal bruge, vi har til regninger, mad og andre fornødenheder, og endda en gang i mellem til fornøjelser. Vi lever okay penge mæssigt.

      Jeg er ked af din situation. Kan du ikke få hjælp til at få betalt el, eventuelt en enkeltydelse?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hvad bidrager din mor med indkomst mæssigt eller lignende?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nadia Shila Gozdan

      Min mor arbejder deltid det hun kan.
      Hun har fibromyalgi, så det er begrænset hvor mange timer hun kan arbejde, men ligenu har hun et ok arbejde med rengøring hvor hun tjener lidt.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man ikke kan vende sig til at være mor