De største udfordringer som for til to små blebørn

Når jorden ryster

Jeg har nu i min tid i Californien oplevet tre jordskælv.
Det første i San Francisco, midt om natten, som bare var en kort rystelse, og to lige efter hinanden.. 4. Juli skælvet mærkede jeg ikke rigtigt, men jeg blev svimmel og fik kvalme og pludseligt skriver min svigerbror om jeg har mærket det. Ud kommer min mor fra toilettet, og siger at der har været jordskælv, og der står jeg fuldstændigt blank og har ikke opdaget en fis. Min nabo havde heller ikke mærket det, det havde hendes mor og søster derimod – forklaringen? Vi var i bevægelse og de andre sad og lå stille, derfor mærkede vi det ikke udover søsyge.

Det i går var dog i en anden kaliber.

Vi var lige trukket ind i indkørslen, efter at have været ude og handle og cirka 30 sekunder efter kommer min mand gående i mod os med et meget alvorligt ansigt og siger ´´jordskælv´´. Ovre på den anden side, står de og skriger ´´earthquake, earthquake, get down´´ altså grandvoksne hoodere (street boys, gang members, whatever you want to name them) var rædselslagende. Ser i, det kan godt være at der er en opfattelse om at det jo i Californien er normalt, men det er mange mange år siden at der har været kraftige skælv af den kaliber, og vi var alle godt klar over at dette her var langt kraftigere end det fra dagen før. Det var et underligt skælv, for det rystede ikke (udover vores bil der stod og gyngede frem og tilbage) men det hele sejlede nærmest, og vi fik fornemmelsen af at være på en båd med ekstrem bølgegang, og blev voldsomt søsyge. Først troede jeg faktisk at min mand og mor stod og lavede fis med mig, og at min mor rokkede bilen, men så kunne jeg høre panikken i hendes stemme, da bildøren var låst og hun sad inde i bilen.. Man ved jo ikke hvor kraftigt skælvet bliver, og hun råbte og skreg derfor at hun ville ud.

Selvom at skælvet var i Ridgecrest, så kommer det alligevel tæt på da der stadig er en overhængende fare for at San Andreas går af, og det er ikke et spørgsmål om hvis, men NÅR det sker, vi er derfor gået igang med at stocke op med ting, jeg står for at købe vand, nudler, batterier mv. min mand står for at købe camping komfur, telt, osv. Og så ryger det ellers i bilen. Vi er gået i gang med at lave og skrive en plan ned for hvad vi gør og hvor vi mødes i tilfældet af at vi er adskildt når det store skælv rammer, og hvordan vi kommer fra point A. til point B. i tilfældet af ødelagte veje.

 

Det der er kommet lidt bag på mig er at medierne skriver, at man i Cali er vant til det, og forberedte på jordskælv, og at der ikke er sket stor skade.. For det er så langt fra virkeligheden som noget kan være.
Først og fremmest er vi ikke vant til det, jo der er hele tiden små skælv men de er så små at man ikke mærker dem.. Dette her var en opvækning til alle om at vi SKAL være forberedte til NÅR The Big One rammer, for det er et spørgsmål om tid, og folk har gået så langt tid uden skælv at de er blevet en smule lazy på den konto.

Deruover er der ikke sket nogen skader her i LA, tilgengæld er der ødelagte huse, brande, gaseksplosioner mv. i Ridgecrest.. Mange mennesker står uden tag over hovedet fordi deres hjem er ubeboelige. I en naboby er vandet ved at være opbrugt, og de kan ikke komme med hjælp til dem da motorvejen er smadret – det er den eneste vej dertil.

Vi er ikke klar til The Big One, overhovedet, og jeg tror desværre at det vil komme bag på os alle som med Ridgecrest skælvet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De største udfordringer som for til to små blebørn